Logo incercari (1)

Areola

Dermopigmentarea cunoscută și sub denumirea de tatuaj medical, este o tehnică complementară în reconstrucția areolei mamelonului și o procedură adjuvantă pentru îmbunătățirea nepotrivirii culorii.

Studiile ai constatat că dermopigmentarea Medicala a areolei este o abordare sigură, oferind beneficii majore pacienților.

Cancerul de san este cea mai frecventă tumoare întâlnită la femeile din intreaga lume. Chirurgia este de obicei tratamentul inițial și, în stadiile incipiente ale bolii, chirurgia conservatoare asociată cu radioterapia a înlocuit mastectomia radicală, care este încă abordarea standard în etapele mai avansate ale bolii. Când neoplasma mamară afectează țesutul de sub areolă și / sau invadează în jurul pielii, poate fi necesară excizia întregului complex mamelon-areolă, ceea ce compromite serios rezultatele estetice ale oricărei reconstrucții ulterioare. Acest lucru poate duce la un impact psihologic sever asupra pacientului.

O atenție considerabilă este acordată acum reacției psihologice probabile la reconstrucția zonelor afectate.

Reconstrucția areolei mamare după mastectomie este o procedură simplă din punct de vedere tehnic, dar importanța sa din perspectivă estetică nu trebuie subestimată. Reconstrucția areolei poate fi efectuată cu toate tipurile de proceduri reconstructive și în orice moment după operație. Studiile au arătat că recreerea sreolei mamare are o corelație ridicată cu satisfacția generală a pacientului și acceptarea imaginii corporale.

Dermopigmentarea (tatuajul medical) poate fi utilizată ca o completare a chirurgiei reconstructive și este, în general, utilizată pentru a acoperi afecțiunile pielii și a restabili aspectul pielii sănătoase.

Recent, dermopigmentarea 3D a devenit o tehnică de alegere în procesul de reconstrucție care imită complexul mamelon-areolă prin definirea conturului areolar și a tuberculilor lui. Ca parte a acestei abordări, dermopigmentarea este adesea utilizată în reconstrucția areolei deoarece este cea mai ușoară și mai sigură modalitate de a restabili o mare parte a aspectului anatomiei originale la femeile care au fost supuse mastectomiei. Această tehnică de tatuare este o procedură simplă, rapidă și sigură, care a atins un nivel ridicat de satisfacție a pacientului și poate oferi o potrivire excelentă a culorii areolare cu morbiditate limitată . Ca rezultat, îmbunătățirile estetice obținute pot reduce impactul psihologic al modificărilor fizice după intervenția chirurgicală.